Le Croisic, de authentieke

Een stad met een rijke geschiedenis

Le Croisic is een havenstad uit de XVIIe eeuw, gelegen aan het uiterste punt van het schiereiland Guérande. Geklasseerd als “Petites Cités de Caractère” (karaktervolle stadje) omdat haar uitzonderlijke architecturale patrimonium er prachtig werd bewaard, biedt de stad Le Croisic talrijke historische pareltjes aan de bezoekers. Dompel u onder in de stad en ontdek als bij toeval op uw weg de 11 monumenten die de erg oude geschiedenis van deze karakterstad doen herleven.

Een stad met vele charmes

Le Croisic was lang beroemd voor zijn erg welvarende haven. Liggend aan Le Traict, de toegangspoort voor de treilers die de beroemde roze garnaal aan boord brachten of, "le bouquet", kent de haven nog steeds een grote activiteit. Al pootjebadend, vanop het fijne zandstrand, ontdekt u het Océarium van Le Croisic, een toeristische site die u moet bezocht hebben: ideaal om u onder te dompelen in de wondere waterwereld!

De charmante stad Le Croisic ligt op een twintigtal kilometers van de Camping du Bugeau ***. Wacht niet om uw rugzak boven te halen!