Saint-Brevin, de stad van de dennenbomen

Saint-Brevin, gevormd door de geschiedenis

Saint-Brévin, die de naam draagt van een bisschop uit de VIe eeuw, is oorspronkelijk een klein vissers- en boerendorpje dat dankzij zijn strategische ligging aan de monding van de Loire door Vauban van versterkingen werd voorzien.

Zoals de meeste kuststeden van die tijd heeft Saint-Brévin te kampen met de invasie van het zand in de stad. In de XIXe eeuw plant de gemeente een dennenwoud om de duinen vast te leggen. Dit wordt voortaan een kenmerk van de stad en maakt haar tot een echte badplaats.

Een sportieve stad

Bent u sportief en houdt u van de natuur, dan zijn de Foulées des dunes een must voor u! Elk jaar op 15 augustus organiseert de stad 2 wandelingen aan de kustlijn van Saint-Brevin. 4 km voor de kinderen of 9 km voor de groteren. Les Foulées des dunes onthaalt elk jaar zo’n 700 deelnemers. Deze originele sportwedstrijd is de laatste proef van de Challenge Côte de Jade Atlantique.

U hebt een unieke gelegenheid om de Loire over te steken om u vanuit de Camping du Bugeau *** naar Saint-Brevin te begeven!