Saint-Nazaire, de havenstad

Hoofdstad van de Franse scheepsbouw

Ideaal gelegen aan de Atlantische oceaan, aan de monding van de Loire, wordt Saint-Nazaire, oorspronkelijk een eenvoudig vissers- en pilotendorpje, in de 19e eeuw de voorhaven van Nantes en daarna de trans-Atlantische haven van waaruit op de Antillen werd gevaren. Op het einde van de jaren 90 werd dankzij het droogleggingsprogramma van de braakliggende gronden en zijn onderzeebasis de basis gelegd van de aantrekkelijke havenstad. Vandaag staan ongeziene bezoeken, als een eerbetoon aan haar rijke industriële verleden, op het programma : Escal’Atlantic, de “weder samengestelde pakketboot”, de prestigieuze industriële sites zoals de scheepswerven, Airbus, de Atlantische haventerminals, enz. Bovendien bieden de recente stadsontwikkelingen aan de kustlijn de stad een echt terras op de oceaan, tot groot genoegen van de wandelaars en de gezinnen die er verblijven.

De stad met 20 stranden

Wissel uw ontdekkingen van de havenstad af met namiddagen op het strand: dit is een aangename manier om Saint-Nazaire te ontdekken!
De stad kan zich beroemen op 20 stranden, waarvan het strand van Saint-Marc-sur-Mer, dat de cineast Jacques Tati deed wegdromen, want het was hier dat hij in 1951 zijn beroemde film "Les Vacances de Monsieur Hulot" draaide. Daarna kreeg het strand de bijnaam "Plage de Monsieur Hulot" en sinds 1999 kan men er een standbeeld van het hoofdpersonage van de film bewonderen.

U verkent best de stranden en kreken van Saint-Nazaire te voet, vanop de douaniersweg, een schitterend pad dat over meerdere kilometers de kustlijn volgt.

Vanuit du Camping du Bugeau *** hebt u nauwelijks de tijd om de landschappen voorbij te zien komen, want u bent van hieruit al heel snel in Saint-Nazaire!