Toerisme in de Loire Atlantique

Van het strand tot bezoeken aan historische monumenten, over de ontdekking van de fauna en de flora van de Loire Atlantique, de streek biedt u de vakanties die u wenst. Vanuit de Camping du Bugeau ***, gelegen aan de kustlijn van de Atlantische oceaan, kunt u de rijkdom van de omgeving ontdekken en een verrassende vakantie beleven!

De Loire Atlantique , een verrassend departement!

Doorkruist door de Loire, dat majestueuze wilde water dat uitmondt in de Atlantische oceaan via een breed estuarium: de Loire-Atlantique is het dichtst bevolkte departement van de regio Pays de la Loire. Daar komen twee werelden samen: die van de natuur en die van de stad.

De Camping du Bugeau, gelegen aan de rand van de Atlantische oceaan, is het ideale vertrekpunt voor de ontdekking van de Loire Atlantique!

Dankzij haar 133 km lange kust die voor een mild klimaat zorgt, kunt u in de Loire Atlantique volop zuivere en jodiumrijke lucht inademen. Hier werden de landschappen, de culturen en de terroirs door de tijd gevormd, het bruisende Nantes, Guérande en haar zoutmoerassen, Clisson en haar Italiaanse architectuur, La Baule, Pornichet, Le Pouliguen en Pornic, vermaarde badplaatsen, Le Croisic en Piriac-sur-Mer, geklasseerd als "Petites Cités de Caractère", Saint-Nazaire, de havenstad.

Dit departement wordt gekenmerkt door een grote diversiteit. De bezoeker gaat van de ene wereld naar de andere, in slechts een paar kilometer. Wie diversiteit aan landschappen en activiteiten zegt, zegt ook diversiteit aan culturen: de sfeer in een chique badplaats als La Baule staat broederlijk naast de drukte van de industriële wereld van de scheepswerven in Saint-Nazaire; de rust van de stille waters van Brière contrasteert met het bruisende leven in de wereldstad Nantes. De bewoners van de Loire-Atlantique hebben zich weten integreren in een onverwacht rijke omgeving, waar uit respect voor de natuur ze uitstekend kon worden bewaard. Een levenskwaliteit die de Loire-Atlantique wil delen met zijn bezoekers.

De Loire-Atlantique onderschrijft het Groene Paspoort!

In juni 2012 ondertekende de Loire-Atlantique het Groene Paspoort met het programma van de Verenigde Naties voor het milieu. Als echte verbintenis ter ontwikkeling van een duurzaam toerisme maakt deze ondertekening van de Loire Atlantique het eerste departement in Europa die deze referentie gebruikt voor zijn toeristische werking.

De kerncijfers voor het toerisme in de Loire-Atlantique

Het departement Loire-Atlantique was in 2011 de 7e bestemming van de Fransen met 23 miljoen overnachtingen.

  • 133 km kust
  • Een wijngaard van meer dan 9.500 ha, de bakermat van de muscadets en de gros-plants
  • La Brière, 2e moeras van Frankrijk, na de Camargue
  • 4.800 ha wouden en 250 watervlakken
  • 2.000 ha zoutmoerassen, geklasseerd “grand site de France”
  • 130 km bevaarbare rivieren (kanaal van Nantes naar Brest, Erdre...)
  • 3 grote fietstrajecten: La Vélodyssée®, La Loire à Vélo®, Vélocéan
  • 5.000 km wandelpaden
  • 4 thalassotherapiecentra
  • 13 golfterreinen